Észak-Portugália világörökségi emlékei

Észak-Portugália világörökségi emlékei - Portugália

Észak-Portugália világörökségi emlékei

Portugália

Közlekedés repülő
Repülőtér -
Távozási helyek -
Ellátás Program szerint
95 000 Ft-tól

Időjárás:

Észak-Portugália világörökségi emlékei

Nem elérhető időpontok

Szállás
Hotel
Info

[r] repülővel

3 éjszaka Porto belvárosában 4* szállodában

büfé reggelivel

 

borkóstolás + gasztronómiai vacsora

kulturális látnivalók

UNESCO világörökségi helyszinek

kis létszámú csoport

Leiras
1. nap  Budapest - Porto

Elutazás Budapestről 15:15 h-kor a Wizz Air járatával, érkezés Portoba 17:50 h-kor. Transzfer a szállodába. Este szabadprogram. Szállás a belvárosban.

2. nap Porto - A dimbes-dombos város

Porto fő vonzerejét a város fekvésének és hangulatos óvárosának köszönheti. Történelmi belvárosa 1996-óta az UNESCO Világörökségének része.
Felfedező sétánkat a város legmagasabb pontján, a Ribeira negyedben kezdjük. Itt található a 12. században épült Sé do Porto katedrális, mely az évszázadok során számos változáson ment keresztül. Eredeti formáját kizárólag a homlokzaton lévő gótikus rózsaablak őrzi. A közelben, a Sa Beno pályaudvaron láthatjuk a város történetének jelentős eseményeit megörökítő, több ezer azulejo (portugálcsempe) gyűjteményt, melyek az állomás falait díszítik.
Innen a barokk stílusú Clerigos templomtoronyhoz sétálunk. A 76 m magas toronyba 256 lépcsőfokot kell megmásznunk, de megéri a fáradságot, mert innen a legszebb a kilátás a városra. Ezután megtekintjük a díszes Tőzsdepalotát, majd a Cordoaria kertet és egy impozáns, klasszicista épületet, a Pombaline-t, mely Porto börtöne volt egykor. Sétánk során egy igazi kuriózum vár ránk. Betérünk Spanyolország legszebb, de talán a világ egyik legszebb neogótikus könyves boltjába, a Livraria Lello-ba, amelyet 1906-ban a Lello testvérek nyitottak meg. A könyvesboltot naponta több ezer turista csodálja meg a világ minden tájáról.
Innen lesétálunk a Duoro folyó régi kikötőjéhez (Mole des Cais Ribiera), miközben megtekintjük Porto és talán Európa legfényűzőbb barokk templomát, a Sao Francisco templomot. A 18. században épült templom díszítésére 400 kg aranyat használtak fel. A városnézés után szabadprogram, melynek keretében nézelődhetünk a híres Bolhapiacon, sétálhatunk a Rua Santa Catarina vásárló utcában, vagy megihatunk egy kávét Porto legszebb, antik kávézójában, a Majestic Caféban.
Este folytatjuk a város felfedezését. Átsétálunk Porto leghíresebb hídján az I. Lajos-hídon (Ponte de Dom Luis I.), amely átível a Duoro-folyó felett, ami Porto városánál torkollik az Atlanti-óceánba.  Az óvárossal szemben végigsétálunk a parton, hogy megcsodálhassuk a régi kikötőt a csillogó, esti fényben. Majd a borkóstolós negyedben (Vila Nova de Gaia) betérünk az egyik legnagyobb és leghíresebb bortársaság, a Grahams pincészetébe, ahol egy rövid bortanfolyam keretében  megismerjük a világ első bortermelő vidékének (Duoro-völgy) történetét és megkóstolunk 2 féle, híres Porto-i vörösbort. A vacsora fakultatív.

3. nap Braga – Guimaraes -Porto

Reggeli után a Portotól 60 km-re fekvő Braga-ba utazunk, A várost Portugália ékköveként is emlegetik, melyet számtalan temploma miatt „Portugál Rómának” is neveznek. A helyiek népszerű mondása úgy tartja: „Lisszabon szórakozik, Porto dolgozik,Braga pedig imádkozik”. A 11.században Braga volt az ország vallási központja. Érkezés után sétálunk a bájos utcákon, az apró és keskeny házikók között, és megtekintünk több ezer azulejo csempét, majd megcsodáljuk a híres Sé Székesegyházat (Sé de Braga),  Portugália legrégebbi székesegyházát, melyet 1070-ben kezdtek építeni gótikus stílusban, majd később reneszánsz és barokk stílusú részekkel egészítették ki. Végül Portugália egyik legnevesebb épületével zárjuk városnézésünket. Az Espinho dombtetőn magasodó Bom Jesus do Monte katedrális, a város egyik legkiemelkedőbb látványossága. A városközponttól 6 km-re található, dombtetőn álló, búcsújáró templomot egy csodálatos park öleli körbe. Mivel a kilátás is ámulatba ejtő, valóban megéri megmászni az odavezető 581 lépcsőfokból álló, világhírű barokk lépcsősort. A katedrális híres katolikus zarándokhely, de a városkában hozzávetőleg további 300 templom található még.
Következő állomásunk Guimaraes, melyet a nemzet bölcsőjének is neveznek, mivel a 13. században még Portugália fővárosa volt.  Az első portugál rendi gyűlést 1256-ban itt, a Celestino Manuel falai közt hívták össze. Guimaraes lenyűgöző történelmi központja 2001-ben lett az Unesco Világörögség része, mely egyedülálló középkori épületeinek, labirintusszerű szűk utcáinak és számos terének köszönhető. Felfedező sétánkat a 7 tornyú Vár megtekintésével kezdjük, ahol Alfonso Henrique első Portugál király született, majd a Braganza palotát és a Szent Mihály vártemplomot tekintjük meg. A templom 1910 óta nemzeti emlékhely, mivel itt keresztelték meg Alfonso Henrique első Portugál királyt.
Városnézésünk után pihenjünk meg a Sao Tiago tér egyik teraszán és egy ital mellet élvezzük a város fiatalos, lüktető forgatagát. Kora este érkezünk vissza Portoba. A vacsora fakultatív.

4. nap Porto - Budapest

Utolsó napunkon még egy látványos program vár ránk. A Szent Ferenc templom elől retro villamossal indulunk a Douro folyó mentén, az óceán-partra, a folyó tölcsér torkolatához. Idilli kép a nyílt óceán és a karcsú világítótorony látványa. Sétálunk még egy kicsit a parton, beszívjuk az óceán friss, tiszta levegőjét. Ezzel a csodálatos képpel búcsúzunk is Portotól.Visszafelé még megcsodáljuk a várost a villamosról, majd a repülőtéri transzferig szabadidő.
Délután transzfer a repülőtérre. Elutazás 18:25 h-kor, érkezés Budapestre 22:55 órakor

Programok

Fakultatív költségek:
borkóstolás + vacsora (2. nap): 95 Eur/fő

Belépők: kb 20-30 Eur/fő

Az ár tartalmazza
3 éjszaka Porto belvárosában 4*-os szállodában büfé reggelivelAutóbusz, villamos közlekedés a program szerinti Magyar idegenvezető
Az ár nem tartalmazza
Repülőjegy Budapest-Porto-Budapest között (Wizz Air járat) illetékkel, kisméretű kézipoggyásszal, irányár: 78.000 Ft/fő (változhat)Útlemondási biztosítás1,5% Idegenforgalmi adó8 Eur/fő (helyszínen fizetendő) Egyéb költségek:BBP Biztosítás 2.200 Ft / főborkóstolás + vacsora (2. nap)95 Eur/főBelépőkkb 20-30 Eur/fő

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.